Waarom coachen op drijfveren

Coachen op Drijfveren is duurzame persoonlijke ontwikkeling

" Goede voornemens houden vaak tijdelijk stand, na een paar weken is het leven weer als vanouds "

Coachen op gedrag is tijdelijk en Coachen op Drijfveren is duurzaam. Het levert behalve echte zelfkennis ook een betere relatie met je omgeving op. Een betere balans werk/privé, samenwerking door benutten van elkaars kernkwaliteiten en duidelijke communicatie.

Een wellicht herkenbaar voorbeeld om uit te leggen: Goede voornemens houden vaak tijdelijk stand, na een paar weken is het leven weer als vanouds. Je wilt ander gedrag maar uiteindelijk lukt het dus niet, hoe graag je het ook wilt. Er is dus kennelijk iets wat jou er van weerhoudt om dit goede voornemen vol te houden. Bij Coachen op Drijfveren krijg je door wat je weerhoudt. Door dit te “ontleden” en terug te gaan naar de “bron” van je gedrag, ga je inzien dat er andere mogelijkheden zijn om jouw “psychologisch belang” te dienen. Hierdoor wordt automatisch je gedrag aangepast waardoor je je goede voornemen ook vol kunt houden.

 

Meer lezen 'waarom'

Wetenschappelijk is aangetoond dat meer dan 95% van ons gedrag onbewust is. Slechts maximaal 5% is dus bewust gedrag. Het onbewuste gedrag is onze comfort zone, onze automatische piloot welke is gebaseerd op overtuigingen ofwel onze onbewuste drijfveren. Als je dus bewust je gedrag wilt veranderen (let wel de 5%) dan lukt dit vaak tijdelijk omdat na verloop van tijd de onbewuste drijfveren (de 95%) zorgen dat je weer terug valt in je oude gewoonte, jouw comfortzone. Wil je dus duurzaam “iets” veranderen, persoonlijk groeien, dan is het achterhalen van je drijfveren de juiste manier. Als je je bewust wordt van je overtuigingen en drijfveren en deze bijstelt dan groei je duurzaam. Van onbewuste, beperkende overtuigingen naar bewuste, bijgestelde overtuigingen. En omdat beperkende overtuigingen meerdere klachten veroorzaken zal je merken dat hierdoor meerdere klachten worden opgelost. Duurzaam!

 

V-cirkel