Compagnons & teams

Onbewust wordt meer tegengewerkt dan samengewerkt!

Als het in een relatie, zowel privé als zakelijk (bv. compagnons of teams) spannend wordt dan werkt ieder mens steeds harder in zijn drijfveren en worden kernkwaliteiten valkuilen. Vaak onbewust wordt dan, in plaats van samengewerkt, juist tegengewerkt. Vanzelfsprekend verslechterd de relatie.

Door bewustwording van elkaars drijfveren, de daarbij behorende kwaliteiten maar ook valkuilen krijg je door welke patronen er in de samenwerking zijn ontwikkeld. En begrijp je waarom je hierop onbewust op een bepaalde manier reageert. Je leert hoe je elkaar aanvult en frustratie voorkomt.

Meerdere compagnons waarvan ik dacht dat ze door hun manier van samenwerken de hele wereld aan konden, heb ik met veel geruzie uit elkaar zien gaan. De emoties en de gevolgschade maakte indruk. Wat zou het anders zijn afgelopen als ze hun eigen- en elkaars drijfveren hadden geweten…
Met de kennis van nu ben ik ervan overtuigt dat eerst praten over de patronen en daarna pas over de inhoud, de samenwerking sterk verbetert. Of het nu aan de top mijn eigen aannemersbedrijf, of als project directeur onder de statutairdirecteur in het grote bouwbedrijf of als bestuurslid in een vrijwilligersorganisatie. Het maakt niet uit in welke omgeving.

Wil je de patronen kunnen gaan herkennen in jullie samenwerking? Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

 

V-cirkel