Burn-out

Van overleven naar leven

" Als het dak lekt, ga je naar een loodgieter; als een burn-out dreigt, moet je ook niet zelf blijven prutsen. "

Als ervaringsdeskundige heb ik ervaren dat de weg naar een burn-out een sluimerend proces is. Niet toegeven dat het “niet goed gaat”, niet herkennen dat mensen je waarschuwen en welgemeende goede raad geven. Je voelt en hoort het wel maar je blijft doorgaan: Van leven naar overleven. Tot het echt niet meer gaat en het lichaam protesteert. Alleen professionele hulp helpt dan.

Hulp zoeken zou dus de welgemeende raad moeten zijn. Zoals een goede klant onlangs zei “als het dak lekt pruts ik toch niet zelf maar bel ik toch ook een deskundige? En dus bel ik jou nu om mijn werknemer te helpen”. Bij deze werknemer werd een burn-out voorkomen én waren er dus ook geen vervelende kostbare gevolgen voor het bedrijf.

Als drijfveren-deskundige weet ik nu dat ik onbewust keihard werkte om in mijn comfortzone te blijven en mijn kernkwaliteiten uitputte. Mijn kernkwaliteiten hadden mij
immers altijd, nogmaals onbewust, geholpen. De kwaliteiten overdreef ik zodanig dat deze valkuilen werden. Uiteindelijk meters diepe valkuilen. Waardoor ik me zelf vastdraaide in
mijn eigen comfortzone.

Ieder mens heeft zijn eigen comfortzone en kernkwaliteiten. Raadgevingen uit je omgeving helpen je daarom vaak niet. Door je drijfveren te achterhalen kom je erachter wat jouw kernkwaliteiten en de daarbij behorende valkuilen zijn. En daar ga je mee aan slag, je weet wat je bij moet leren om een burn-out te voorkomen dan wel een burn-out te genezen: Van overleven naar leven.

Dankzij de coaching op drijfveren ben ik duurzaam genezen van mijn burn-out. Ik ben een completer mens. Ik wil mijn kennis en ervaring graag inzetten om ook jou te helpen.

 

V-cirkel