Is burn-out een keuze?

Natuurlijk kiest niemand voor een burn-out, niet bewust maar…

De schuld van langdurige stress, de ratrace, neerleggen bij de werkgever of de omstandigheden is kort door de bocht. Onderzoeken hoe je je werk en dagelijks leven beleeft en hoe jij hier mee omgaat is een andere benadering, één die je zelf in de hand hebt. Op zoek gaan naar waar jij van opbrandt, jouw opbrandfactor. Een mooie manier van burn-out preventie!

Mensen kunnen heel verschillend met omstandigheden omgaan. De één vindt aanscherping van regels binnen het bedrijf alleen maar duidelijkheid geven, de ander voelt zich beperkt. Twee partners kunnen hun relatie heel anders beleven. Sommige mensen zien ontslag als een ramp en anderen als kans voor een nieuwe uitdaging.
Als je doorhebt welke ideaalbeelden jij onbewust nastreeft en weet hoe je dit organiseert dan begrijp je jouw overlevingsstrategie. Begrijp je hoe jij omgaat met de omstandigheden.
Begrijp je je overlevingsstrategie dan kun je dus zelf een keuze maken hoe jij omgaat met de omstandigheden. De start van burn-out preventie danwel een goede stap om je burn-out duurzaam te genezen!

 

Je maakt een bewuste keuze: Niet de omstandigheden bepalen jou, maar de manier hoe je met de omstandigheden omgaat!

 

Wat is jouw opbrandfactor?

De manier waarop je met je werk in je dagelijks leven omgaat gebeurt op de automatische piloot. Wetenschappelijk is aangetoond voor 95% onbewust.
Op mijn site leg ik uit dat de automatische piloot bepaalt welke overtuigingen ons 24/7 aansturen.
Bij stress situaties verandert de automatische piloot geleidelijk naar een overlevingsstrategie. De automatische piloot zet jouw overtuigingen harder aan het werk. Steeds op dezelfde manier en uiteindelijk zorgen de overtuigingen, die de basis van je overlevingsstrategie vormen en je altijd hebben geholpen, dat je je zelf uitholt. Op weg naar een burn-out!

burn-out

Van leven naar overleven

Bij het ontstaan van mijn burn-out was één van mijn overtuigingen:
Als je je genoeg inspant dan kun je alles bereiken. Je moet je dus bezighouden met de maakbare zaken.
Toen mijn werk stressvoller werd veranderde “inspannen” in “uitputten” en richtte ik me meer en meer op de maakbare zaken. Mijn emoties, wat het voor mij betekende, duwde ik steeds harder weg.

Van opbranden naar opladen

Met het bovenstaande besef je dat je een automatische piloot hebt en een gebruiksaanwijzing om deze aan of juist uit te zetten. Dat maakt dat je niet meer automatisch de geëigende oplossing in gang zet maar een keuze bedenkt. Je krijgt de regie over je leven!

 Van opbranden naar opladen én van overleven naar leven

Bij mijn burn-out: Als ik me minder had ingespannen om mijn doel te halen, stil was gaan staan bij wat alles voor mij en mijn team betekende en hierover was gaan praten dan had ik me niet zo uitgeput.
Ieder mens heeft zijn eigen manier van opbranden en opladen.

Wil jij van opbranden naar opladen? Van overleven naar leven? Weg van de burn-out? Of gun je dit bijvoorbeeld je collega of werknemer? Dit is een mooi en intensief proces waar ik je graag bij wil helpen. Neem vrijblijvend contact met mij op en ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Hartelijke groet,
Alex Colijn

 

Wil je meer informatie over hoe onze drijfveren stress veroorzaken? Monique Schouten behandelt dit onderwerp in haar boek ‘De Opbrandfactor’. In onderstaand filmpje vertelt ze je waar dit boek over gaat.