De motivatie achter mijn gedrag

Waarom deel ik mijn ervaringen en kennis, wie ben ik en waarom Alex Colijn?

Door de motivatie achter mijn gedrag, mijn drijfveren, te kennen en te doorvoelen heb ik de regie gekregen voor een gebalanceerd leven. Deze geweldige ervaring gun ik anderen graag. Eerst zelf gecoacht zijn, daarna een pittige opleiding tot geregistreerd V-cirkelcoach gevolgd tot zelfstandig coach.

Een completer mens, balans werk/prive, een betere ondernemer, een optimale samenwerking met je compagnon/team, genezen van een burn-out zijn mooie voorbeelden van coaching op drijfveren. Een intens en waardevol proces.

Door de jaren heen heb ik veel kennis en ervaring opgedaan als Drijfveren Coach, als manager bij een groot bouwbedrijf en als succesvol ondernemer in de aannemerij. Daarnaast als vrijwilliger in diverse organisaties. Ik ben getrouwd en heb drie volwassen kinderen.

 

Meer weten over mij?

Als ondernemer ondervonden hoe het is om alles zelf op te bouwen en te beslissen tot een directiefunctie bij een groot bureaucratisch bouwbedrijf. Mijn bedrijf in de hoogtij dagen verkopen was een goede, rationele beslissing waarbij de uitvoering gepaard ging met veel emotie.

Als vrijwilliger bestuursfuncties bij Serviceclubs, organisator Roparun team, voorzitter van een korfbalvereniging op hoogste topsport niveau, beheerstichting sporthal, collectant Nierstichting, etc. Van fanatiek hardloper (16 marathons) wegens blessure naar rustig hardlopen, wandelen, varen en fietsen. Ik klus graag, veelal bij onze kinderen.

Naast het coachen ben ik actief als bouwadviseur & -begeleider (www.alexcolijn.nl). Niet alleen omdat de bouw mij blijft interesseren maar ook omdat ik het fijn vind om contact te houden met het “werkveld”. Ik ken mijn eigen drijfveren zodat ik mij optimaal kan richten op de drijfveren van de klant.

 

 

V-cirkel

De V-cirkel is een methodiek die onbewuste drijfveren inzichtelijk maakt. De methode is ontwikkeld door psycholoog Monique Schouten. Zij wordt internationaal gezien als expert van de drijfveren van de 9 menstypen in het enneagram.

Registratie bij de V-cirkelacademie waarborgtV-cirkel
constante bijscholing en samenwerking met
andere geregistreerde V-cirkelcoaches.

www.vcirkelacademie.nl

 

Literatuur